Det er uten unntak bare positive tilbakemeldinger på valg av farge på hus. Fargekonsulent anbefales helt klart og spesielt i borettslag ol. da det alltid vil være forskjellige meninger og erfaringer og å enes om ett kompromiss kan gå helt feil. En fargekonsulent har en utdanning og det er tusen nyanser i hver farge og lett å trå feil. Maling koster og ikke minst dugnadstimer vil være sløsing ved ett valg som gjøres uten å ha faghjelp. Det er helt klart viktig med tanke på verdi ved takst eller salg.

Den jobb som gjøres med egeninnsats på vask, grunning og maling er mye penger spart. Det har blitt gjort en durabel jobb med vasking og maling så langt og det er alltid noen som trår til ekstra. Sånn er det og vil alltid være. Utvendig vedlikehold er borettslaget/styrets ansvar og må gjøres på en best mulig måte men det er også ønskelig med minst mulig økning i fellesutgifter.  Pristilbud på vask og maling alle hus med levegger uten gjerder var 1,1 mill + moms.  50 k pr leilighet. Enebolig ligger på 90-120 k pr hus. Hvis dette skulle lånes er det bare å regne på ett lån på f.eks 12 år.

Alle råd og rettledninger man får og finner på nett har noen grunnleggende ting felles. Vask av hus utvendig hvert år og før maling. Skraping/børsting/pussing av løs maling. Grunning av bart treverk. Gjerdet på lekeplass er eksempel på hva som skjer når det bare males på bart treverk. Det blir en formidabel skrapejobb og må begynnes fra start med grunning før maling. Endeved på stående kledning blir også dyrt å ikke gjøre grundig. Det må mettes med grunning og maling i flere lag. Hvis ikke endeved er behandlet vil vann som renner ned langs vegg trekke inn i endeved. Bord vil dermed råtne nederst og hele veggen må byttes. Nylig eksempel er sørvegg på rekke 2.

Da håper vi på greit malevær i august så alle får fullført det som gjenstår på rekke 1,2 og 3. Gjerde på rekke 5 bør også grunnes males i år.  Det er forslag om hvitt gjerde på lekeplass og regnbuefarger på kiosk, sklie mm. Send gjerne flere forslag til til e-post styret eller legg i postkassen :)

25.07.2022 HK