Kort om oss
Bjørnstadfeltet Borettslag er ett frittstående borettslag og NBBO er tilknyttet som forretningsfører. Det er ikke forkjøpsrett for medlemmer i boligbyggelag ved salg. Vedtektene er styrets viktigste arbeidsredskap og kan bare endres av generalforsamlingen som er borettslaget øverste myndighet.
BBL består av 26 leiligheter bygd i 1962 og fordelt på 5 rekker. Hver leilighet har egen garasje med egen strøm. Borettslaget har en fellesgarasje og ett møterom.
Uteområdet består av en fotballløkke og en opparbeidet lekeplass. Ellers er det store plener og asfaltert parkeringplass. Det er egen opplagsplass for beboere nord på tomt hvor det er plass til bilhengere, båthengere, campingvogn og bobil. Det er kort vei til lysløyper og idrettsanlegg. Gangavstand til fine badeplasser om sommeren. Flere muligheter for leie eller kjøp av båtplass.
Borettslaget ledes av ett styre på 5 personer som blir valgt på generalforsamlingen i april/mai hvert år. Styret organiserer vedlikehold og alt som må til for å skape gode boforhold. Styret har 4 varamedlemmer. Disse fungerer også som valgkomite. Øverste på listen er leder i valgkomiteen.
Fra 1998 til 2006 ble det gjennomført en større rehabilitering av Borettslaget. Det ble tilkjørt store mengder steinmasse fra E-18 utbyggingen til ny parkering. (ca 20000km3). Det ble planlakt for strøm til garasjer og satt opp utelamper og lys på gangveier. Det som satt opp stolper til motorvarmeruttak.
Balkonger på alle leiligheter med skillevegger. Skille/levegger nede hageside på rekke 1, 2 og 3. Mur under inngangsparti rekke 1 og 2. Utbedring vegger og kledning noen steder. Nytt tak på rekke 4 og 5. Nye trapper på rekke 1, 2, 4 og 5. Boder til alle utenom midtleiligheter rekke 4 og 5 som fikk større kjeller og ett ekstra rom i første etasje. Nye pipebeslag, takstiger, ventilasjonhetter. Nytt postkassestativ.
Asfalt på parkering kom i 2003, renovasjonshus 2004 og nye garasjer i 2006. Det er egen kurs (16amp) fra leilighet til strømuttak på parkering og videre til hver leilighet sin garasje. Nye vinduer i 2017. I tillegg har det vært gjort mange utbedringer på vannledninger og drenering. Borettslaget har ansvar for vannledninger fra kom (ved rekke 1 og kom ved rekke 3) til hus. Alle rør til er byttet til hus og kommunen har byttet sine rør til kommer i 2023. Ny elektrisk tilknytning ca1992. Festet tomt ble kjøpt i 1996.
Kjellere i borettslaget har vært dårlig drenert fra start. Det har vært utbedringer på aller rekker opp gjennom årene. Rekke 1 fikk knotteplast med drensrør hageside i 1995, rekke 2 i ca 1997 og 2007, rekke 3 (2 kjellere i 2007 og 2 kjellere i 2024) og rekke 4 i 2004 og 2021 og rekke 5 i 2021. Vanntilsig fra terreng over oss har vært en utfordring fra bygging og det ble tidlig gjort tiltak. Det var ikke standard med knotteplast på kjellere i 1962. Kun asfaltmaling på mur og drensrør langs såle. Dreneringsgrøfter ble gravd på plen i 1965 rundt hus og hjalp noe men ikke nok når det var mye regn og tilsig.
Vedlikehold er en kontinuerlig prosess. Rengjøring og grunning/maling av yttervegger, garasjer, renovasjonshus, postkasser ol. utføres stort sett av beboere selv på dugnad. Videre er det jevnlig fagmessig kontroll av tak, kloakk, dreneringer ol. Utgangsdører og vinduer er borettslagets vedlikeholdsansvar og blir vurdert av godkjent snekker etter behov. Styret prøver hele tiden å tenke lønnsomhet. Hva må gjøres nå og hva kan vente? Det er mye faglig kunnskap blandt beboere på mange områder og dette er med å spare utgifter og dermed redusere felleskostnader. En dugnadstime er gull verdt da det koster mye å leie firma med alle avgifter som følger med. Ved arbeid som krever fagfolk vil anerkjente, lokale firma med godt renome foretrukket. Styret tar gjerne i mot innspill og bestemmer som best de kan og er mottakelig for gode råd.
Motto: Alt kan nesten alltid gjøres bedre.