Farlig lagring av tømmer.

Det er ikke vanskelig å tenke seg hva som kan skje hvis en stokk på flere hundre kilo flytter seg over en spinkel kropp? Er det regler for slik lagring ved lekeplasser og boligfelt?

 

http://www.nettavisen.no/381813.html

Bytte av stoppekraner.

I følge vedtekter er borettslaget ansvarlig for innvendig vedlikehold av rør til og med stoppekran. Da de fleste stoppekraner er fra 1962-65 og lekker ved bruk har styret bestemt att alle skal byttes. Vi har engasjert Caverion AS og Knut Fjæstad tlf: 915 33 616 til jobben. Jobben er på timer og det er viktig å være fleksible med tilgang.

Da er rørleggere i gang (05.11.2015) med bytte av stoppekraner i alle leiligheter hvor det ikke er byttet før. Rørleggere har fått telefonliste til alle beboere og alle må være fleksible med nøkkel slik att jobben kan utføres effektivt. Er du ikke hjemme må du gi nøkkel til nabo eller finne en annen løsning. De som har fellesstoppekran til hele rekken må gi tilgang hele dagen. Gjelder nr 39, 61, 69, 75 og 83.

Info og bilder fra høstdugnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Infoskriv til beboere i Bjørnstadfeltet Borettslag

Høstdugnaden

Godt oppmøte og fint vær det meste av helgen gjorde at dugnaden ble en koselig sammenstelning. De aller fleste dugnadsoppgavene ble utført. Klipping og ugressplukking ble gjort på fellesarealer og rundt trapper til parkeringsplassen. Noen trappegelendre ble skrapet. Søppel ble plukket langs Bjørnstadveien og på fellesarealer. Alle søppelkasser tilhørende borettslaget ble vasket. Postkassestativ ble skrapet for flasset maling. Fellesgarasje og møterom ble ryddet og rengjort. Vindskier på rekke 2 og 3 ble vasket samt en vegg på rekke 3. Kummer ble sjekket. Gatelamper ble rettet opp. En hekk har blitt klippet, noe rydding har blitt gjort ved båtparkering, langs fotballbane og i skråning mot bekken. På grunn av mye regnvær i forkant av dugnadshelgen ble det ikke lagt ut Nemaslug eller malt noe på dugnaden. Etter dugnaden har det blitt tatt på bark og plantet nye busker i skråningen ned mot parkeringsplassen foran rekke 2.

 

Styrerom til utlån

I Bjørnstadfeltet Borettslag har vi et eget styrerom som er plassert ytterst på garasjerekka ved fotballbanen. Styrerommet brukes lite og derfor kan beboere i Bjørnstadfeltet borettslaget kontakte styreleder: Per Marius Haslestad eller nestleder: Øyvind Sando for å låne det til symøter, hobbykvelder, fotballkamp på storskjermkvelder eller andre felles formål og tilstelninger.

 

Biloppstillingsplasser

Biler uten skilt og kjøretøyer som står parkert utenfor markerte plasser bes ta kontakt med styreleder: Per Marius Haslestad eller nestleder: Øyvind Sando. Dersom videre parkering av ikke godkjente biler eller andre kjøretøyer fortsetter utenfor oppsatte plasser vil styret ta tiltak.

 

Hundehold

Dessverre er det fremdeles avføring fra hunder som ikke blir plukket opp i borettslagets områder, styret ber om at hundeeiere plukker opp for å få et trivelig utemiljø.

 

Juletretenning i Bjørnstadfeltet ved postkassestativet

Etter fjorårets vellykkede juletretenning vil styret den 29.november 2015 kl.18.00 tenne juletrelysene ved postkassene. Det vil bli varm gløgg og kjeks for de som vil ha.

 

Juletrefest

Styret planlegger en juletrefest for Bjørnstadfeltet Borettslag sine beboere, det vil være en barnejuletrefest tidlig på kvelden før kl.18.00 og mest for de voksne etter kl.18.00. Dato er foreløpig ikke satt. Nærmere opplysninger vil komme nærmere jul.

Innlevering av dekodere og modem fra Canal Digital.

   Styret har bestemt å samle inn utstyr som tilhører Canal Digital. I kontrakt står det att utstyret bare lånes ut. Vi samler inn dekodere og modem og lagrer det i fellesrom i tilfelle CD ønsker det tilbake. Utstyr kan pakkes i orginal eske eller i en plastpose og merkes med leilighets nr.

Rekke 1 og 2 kan levere til Halvar i nr 45. Rekke 3, 4 og 5 kan levere til Per i nr.67.

Høstdugnad 2105

Datoer blir 12 og 13 september.

Lørdag fra kl 10:00 - 16:00 Søndag fra kl 12:00 - 16:00

Det blir pølser med tilbehør på lørdag hvis greit vær.

 

1. Oppgradering av trapper fra parkeringsplass.

2. Vask av renovasjonshus og søppelkasser. (husvask på treverk)

3. Oppretting av vegg renovasjonshus 2.

4. Skraping, grunning, maling av gulmaling på postkassestativ. (væravhengig)

5. Rydding og rengjøring av fellesgarasje og møterom.

6. Rydding båtparkering, langs fotballbane og skråning mot bekk.

7. Grunning og maling  av gjerde lekeplass. (væravhengig)

8. Male gjenstående partier rekke 2, 3, 4 og 5.

9. Plukke søppel langs Bjørnstadveien frem til Bjørnstad gård.

10. Sjekke dreneringskummer.

11. Rette opp skjeve gatelamper.

12. Legg ut Nemaslug mot brunsnegler.

 

Gjenvinningsstasjonen på Lersbrygga er åpen fra kl. 14 - 20 man og tirsdager og kl. 9 - 16 på lørdag.

                           Vel møtt.

Veldig lokale nyheter. Sommerfest 2015.

Fin sommerfest med godt oppmøte.

Det var totalt 22 voksne og 10 barn som deltok. Rebus og forskjellige leker for de yngste ble arrangsjert før grilling av pølser og hamburgere. Og med alt tenkelig tilbehør smakte det fortreffeligt. 

Folballkamp mellom ungdommen og voksne ble en hard affære hvor mye prestisje sto på spill. De unge vant som ventet. 

Sommerfest 4 juli, 2015

Sommerfest er planlagt den 4. juli 2015 på den amerikanske nasjonaldagen. Temaet vil være USA og det vil være kostymepremier.

 

Program

Kl.17.00 Lek for barna arrangeres ved fotballbanen.

Kl.18.00 Grillen tennes ved fotballbanen.

Kl.19.00 Styret har kjøpt inn grillmat med tilbehør og drikke uten alkohol. Felles bespisning starter.

Kl.20.00 Beste barnekostyme premieres.

Kl.21.00 Sommerfesten avsluttes for barn under 16 år.

Kl.22.00 Beste voksenkostyme premieres.

 

Angående påmelding til festen for innkjøp av mat og drikke vil det bli sendt ut melding på mobil. Det vil være enkel avkrysning og mulighet for å gi beskjed ved allergi.

Voksne kan nyte alkohol hvis det er ønskelig, men ber om måtehold når barn er tilstede.

 

Velkommen til sommerfesten ønskes av alle i styret. :)

 

 

 

 

Ny anleggsgartner under opplæring.

 Ny generasjon overtar klipping av plener i Bjørnstadfeltet. Etter mange år med stabil klipping er det duket for ny generasjon Sando som overtar. Jobber som går i arv er alltid ett godt tegn og de eldre lærer opp de yngre.

    Bildet viser jr. under opplæring. Fra leksjon nr. 5, "klipping rundt tre". Hær går det på millimeterpresisjon!

Noen som savner en katt?

Rekke 1 har hatt besøk av en kjælen katt i ett par uker. Den ligner svært på Finn.no katten og er samme rase. Tigerstriper med små ører. Hvis noen vet hvem som eier  ta kontakt på mob: 92013823 

Dugnad 9-10 mai

Godt oppmøte gjorde sitt til en velykket dugnad. Det ble plukket flere sekker søppel på tomten og langs vei mot Bjørnstad gård. Rekke 4 og 5 ble ferdig vasket og er klar for maling så snart det blir tørrere vær. Lekeplassen har blitt oppgradert med sikkert huskesete for de aller minste. Den gamle klatrehuset var råttent og har blitt kastet. Selve sklien vil bli satt opp igjen mot mur. Det er satt opp rekkverk langs mur. Det er plassert støtmatter under husker. Sandkasse er kjøpt inn. Denne vil få ett kattenett over seg og det oppfordres til å sette dette på når det ikke er barn der. Utemøbler ved postkasser er pusset og beiset. Skråning ved rekke 2 er ryddet og klar for nye planter. Kom gjerne med forslag til planter/løsning.

Utbygging Løkkatoppen

Styret har diskutert den økte trafikkmengden som blir under utbygging og med 300 nye boenheter på Nye Løkkatoppen. Vi ønsker en ny vei med gang og sykkelsti fra det nye boligfeltet ned mot gamle prix. Det er planlagt en gang og sykkelvei allerede så da kan det også bygges vei. Dette blir en god løsning for barn som skal på Selvik Skole i fremtiden.

Det er satt ned en komite som skal fremme vår sak ovenfor kommunen. Den består av Øyvind Sando, Torgeir Skogsrud og Grete Bilden.

Vårdugnad 2015

Det ble bestemt vårdugnad 9 - 10 mai på generalforsamlingen.

Klokkeslett blir som vanlig fra 10:00 - 16:00 på lørdag og 12:00 - 16:00 på søndag.

 

Dugnadsliste:

1. Generell rydding og plukk av søppel ute.

2. Rydding i skråning mot bekk.

3. Rydd og vask av søppeldunker og renovasjonshus.

4. Rydding i skråning rekke 2 etter graving.

5. Puss og oljing av utemøbler ved postkasser. Erstatte skruer som er borte.

6. Vask, rydding av uteplass ved garasjerekke 3-4. Beis av utemøbler.

7. Vask av utvendig kledning hvor det trengs og hvor det skal males.

8. Test av røykvarslere på hver rekke. 

 

Gjennvinningsstasjonen på Lersbrygga er åpen fra 14-20 mandag og tirsdager og 9-16 på lørdag.

 

Det blir pølser på lørdag kl 16:00 ved postkasser hvis været er bra.

                                      Vel møtt!

 

Da var nettet og tv fra altiboks i bruk.

Alt virker veldig brukervennlig og enkelt å sette seg inn i. Har nå full tvpakke også på nettbrett og mobil. Det var bare en ting det ikke sto noe om i brukerveiledningen. Hvordan få tid til alt?

Dekoder fra Canal Digital skal sendes tilbake. Kommer nærmere informasjon om hvordan etter hvert. 

Eiendomskatt i Bjørnstadfeltet Borettslag.

Det er vedtatt å innføre eiendomskatt i Sande Kommune. Gjeldene fra 2015. 

Denne vil bli betalt gjennom felleskostnader sammen med andre kommunale utgifter. Hvordan de regner ut beløpet kan studeres på Kommunens nettside under "eiendomskatt". Styret får vurdere om det blir grunnlag for å øke felleskostnader men det er lite trolig foreløpig ettersom andre utgifter har vært lavere enn antatt. F.eks rentenivået. 

Formannskapsmøte 25mars kl 09:00 på rådhuset.

 

Dette vil påvirke oss fremover. Vi vil få betydelig mere trafikk på den allerede belastede veien til brekkabakken. 

 

https://www.sande-ve.kommune.no/Nyhetsliste/Store-planer-i-Sande/

 

Saksbehandler: Henrik Langum Arkivsaksnr.: 15/401

Saken behandles slik:

UTVALG

FORMANNSKAPET

MØTEDATO

25.03.2015

Arkiv: L13

UTVALGSSAKNR

FSK-/

SAKSFRAMLEGG

FASTSETTING AV PLANPROGRAM OG FØRSTEGANGS BEHANDLING - LØKKATOPPEN BOLIG OG LØKKA INDUSTRI - DETALJREGULERING AV BOLIG OG INDUSTRI

Rådmannens forslag til vedtak:

::: Sett inn innstillingen under denne linja
I medhold av plan- og bygningslovens §§ 4-1 og 12-9 fastsetter formannskapet herved

planprogrammet for detaljregulering av Løkkatoppen bolig og Løkka industri.

Med hjemmel i plan- og bygningslovens §12-11 legger Sande kommune forslag til detaljregulering for Løkkatoppen bolig og Løkka industri ut til offentlig ettersyn.

Følgende vilkår skal avklares før sluttbehandling av forslaget:

  • -  Areal som avsettes til byggeområder skal ikke være utsatt for skred eller på annen

    måte bestå av ustabil grunn.

  • -  Planen skal legge til rette for etablering av gang- og sykkelvei direkte fra boligfeltet

    og sørover mot Selvik skole og rekreasjonsarealer langs kysten.

  • -  Trafikksikkerhet og kapasitet i krysset mot Sandebuktveien skal avklares i samråd

    med statens vegvesen. Dette gjelder også muligheten for en midlertidig løsning som

    tilrettelegger for bruk av et mindre antall boenheter.

  • -  Naturmangfold og hydrologiske forhold skal ivaretas ved krysning av Pettersbekken

    og Ødegårdsbekken.

  • -  Høydebestemmelsene skal bearbeides og utdypes for å sikre helhetlig byggeskikk,

    god terrengtilpasning og gode solforhold på uteoppholdsarealene.

    Planmaterialet skal bearbeides i tråd med Rådmannens vurderinger samt vesentlige innspill til høringen. For utdyping av vilkår, se Rådmannens vurderinger nedenfor.
    ::: Sett inn innstillingen over denne linja

    ... Sett inn saksutredningen under denne linja

Bakgrunn

Det aktuelle arealet på Løkkatoppen har i lang tid blitt diskutert som et potensielt og attrak- tivt boligområde, også i kommuneplanarbeidet. Forslagsstiller har jobbet videre med disse tankene kombinert med høye ambisjoner om å skape et bærekraftig forbildeprosjekt for bo- ligutvikling med lavest mulig økologisk fotavtrykk, bygget på fornybar energi.

Hensikt

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for et fremtidsrettet boligområde med gode bokvaliteter, bærekraftige energiløsninger og ulike boligtyper og -former på Løkkatoppen. Det skal også legges til rette for videreutvikling av den eksisterende industrieiendommen Løkka. For å unngå unødvendig massetransport skal det etableres et midlertidig massedeponi og knuseverk på blokkområdet innerst nordøst på feltet. Det skal samarbeides med Sande kommune om et prosjekt for sosial boligbygging.

Faktiske forhold

Beliggenhet
Planområdet Løkkatoppen bolig og Løkka industri ligger ca 5 km sydøst for Sande sentrum langs Sandebuktveien og inn Bjørstadveien. Planområdet ligger på en skogkledd kolle syd- vendt med utsikt ut over Sandebukta og hevet over landbruksarealene langs Pettersbekken og gården Selvik øvre. Området er opprinnelige skogsarealer av ulik bonitet. Deler av arealene har også tidligere vært utnyttet som jordbruksarealer og består av dyrkbare arealer som i dag er gjengrodd og utilgjengelige. Tilstøtende arealer og mindre deler av planområdet består av regulerte arealer, blant annet til industri.

Planstatus og prosess
Arealet ble opprinnelig spilt inn til kommuneplanprosessen i 2011. For å sikre en helhetlig utvikling av arealene ble området Løkkatoppen samt store arealer østover mot Lyngstad lagt inn i kommuneplanen som en hensynssone med krav om felles planlegging. Dette ble vedtatt 02.05.2012. Når dette ikke ble realisert gjennom en felles plan, ble et mindre tiltak med fo- kus på Løkkatoppen fremmet for Formannskapet i Sande kommune 05.06.2013. Denne gangen som et nytt arealinnspill til kommuneplanen, men med en tilleggsforespørsel om de- taljregulering kunne legges frem før avklaring i kommuneplanen. Det ble gitt klarsignal for dette under forutsetning av konsekvensutredning. Tiltaket ble fremmet for regionalt planfo- rum 28.08.2013 der det også ble gitt positive tilbakemeldinger. Det ble varslet planoppstart samtidig som planprogrammet ble lagt ut til offentlig høring 15.05.2014. I mellomtiden ble arealet endelig avsatt til byggeområde i kommuneplanen gjennom vedtak av 22.10.2014. Konsekvensutredningen til kommuneplanarbeidet påpeker at behovet for en robust kryssløs- ning mot FV319 samt tilknytning for ferdsel sørover skal hensyntas. Den detaljerte konse- kvensutredningen påpeker mindre negative konsekvenser knyttet til overvann, ressursgrunn- laget, støy og forurensing. Planforslaget ble mottatt den 03.03.2015 etter revisjon på bak- grunn av innkomne merknader.

Planforslaget Løkkatoppen bolig og Løkka industri
Det totale planområdet er på i underkant av 140 mål. Forslaget omfatter inntil 300 boenheter, hvorav 185 er tenkt ferdigstilt innenfor planperioden frem til 2026. Det innebærer 3,4 boen- heter per dekar. BYA-bolig er 17 955 m
2. BYA-næring er 6 762 m2. BRA til bolig er i over- kant av 36 000 m2 (uten parkering). BRA til næring er ca 15 000 m2 (regnet for to etasjes bygg uten parkering). Gjennomsnittlig %-BYA = 29%.

Adkomst
Det er prosjektert en oppgradert løsning for krysset på Sandebuktveien (FV319) inn til Bjørnstadveien. Det planlegges i første omgang å utføre trafikksikkerhetstiltak som gir en tilfredsstillende situasjon for eksisterende trafikk pluss 70 nye boenheter før krysset oppgra- deres til endelig løsning. Løsningen omfatter omlegging av eksisterende gang- og sykkel- trasé, flere private adkomster med mer. Bjørnstadveien skal utvides ved at det etableres gang- og sykkelvei samt grøfter og snøopplag inn til det nye boligfeltet. Denne vil også øke trafikk- sikkerheten for eksisterende boliger. Alternative løsninger har vært diskutert men fremmes ikke som en del av forslaget.

Deler av løsningen for krysset mellom Sandebuktveien og Bjørnstadveien er lagt frem for Sta- tens veivesen og gitt positiv tilbakemelding. Løsningen er derimot ikke endelig avklart og merk- naden fra vegvesenet er ikke trukket eller endret. Tiltak som berører fylkesveien Sandebuktveien forutsetter avklaring og godkjenning fra Statens vegvesen.

Pettersbekken
I og ved Pettersbekken er det registrert store naturverdier. Deler av de eksisterende løsmasse- ne inn mot ravinen er fylt ut og består av forurensede masser. Forslaget innebærer at det skal plasseres en kulvert over vannføringen nede i bekkeravinen slik at adkomstveien inn til bo- ligområdene kan føres over bekken på en ny fylling av løsmasser. Som følge av tiltaket vil eventuell forurensning i den berørte delen av fyllingen erstattes med rene masser. I tillegg vil avfall i bekkeløpet bli fjernet.

Industri og ressursutvinning
Det eksisterende industriformålet utvides for å gi eksisterende virksomhet nødvendig mulig- het til å utvikle seg videre. For å utnytte lokale masser best mulig og unngå unødvendig transport skal det tilrettelegges for et midlertidig massedeponi og knuseverk innerst i plan- området

Grunnundersøkelse
Grunnundersøkelsen til prosjektet omhandler arealene som berøres av ny adkomstvei. Under- søkelsen konkluderer med at stabilitetsforholdene er tilfredsstillende. Planforslaget omfatter flere byggeområder som ikke er omtalt i grunnundersøkelsen.

Høyder og tilpasning til terreng
Det er levert snitt og illustrasjoner som viser hvordan høyder og terrengtilpasning er ivaretatt ved bestemmelser til planforslaget.

VA-plan
Det er levert en overordnet VA-plan til forslaget. Denne skal drøftes og bearbeides videre før sluttbehandling.

Verneverdier
Det er identifisert flere verneverdier og hensyn som skal ivaretas innenfor byggeområdene. Disse er angitt som bestemmelsesområder og hensynssoner i plankartet.

Dyrkbare arealer

Innenfor planområdet er det rundt 19 daa dyrkbar mark som ikke utnyttes til landbruksarealer i dag. Forslagsstiller begrunner omdisponeringen av disse arealene med at de er lite rasjonelle for landbruk både på grunn av tilgjengelighet og jordkvalitet.

Merknader
Landbruk og miljø (Sande kommune), 21.05.2014
Hensyn til naturmangfoldloven og lov om laksefisk og innlandsfisk skal ivaretas. Det samme gjelder behov for adkomst til utmark og krav til landbruksvei. Omdisponering av dyrkbar mark er i strid med jordloven. Fylling vest for Pettersbekken inneholder urene masser som må kartlegges og fjernes.

Statens Vegvesen, 05.06.2014
Det anbefales at det gjøres et grundig arbeid for evt å finne alternative adkomstløsninger til feltet. Forslaget forutsetter vesentlige tiltak på adkomstveg og FV319 (kryssløsningen) før trafikken kan økes.

Fylkesmannen i Vestfold, 10.06.2014
Hensyn til Pettersbekken som bekkedrag av nasjonal interesse og forekomst av verneverdig eik mot sør i planområdet skal ivaretas.

Vestviken Kollektivtrafikk, 19.06.2014
Gangavstanden fra boligområdet til kollektivtilbudet i Sandebuktveien bør forkortes.

Nils Jacobsen, 19.06.2014
Det må tas stilling til eventuelt verditap for Bjørnstadveien 3 som følge av tiltaket. VA- ledning må legges om før ny atkomst kan etableres. Det må tas hensyn til støy.

NVE, 26.06.2014
Hensyn til vassdrag skal ivaretas ved eventuelle tiltak, inkludert overvannskonsekvenser for eiendommer nedstrøms for planområdet. Tiltak og konsekvenser skal beskrives grundig i planforslaget. Behov for avbøtende tiltak skal vurderes. Konkrete løsninger er anbefalt. ROS- analysen bør inneholde en beskrivelse og drøfting av grunn- og terrengforhold med en kon- klusjon på om dette innebærer fare for utglidninger og skred.

Vestfold Fylkeskommune, 30.06.2014
VFK påpeker at hensyn til barn og unge samt estetikk, arkitektur, landskapsbilde og klimatil- pasning skal ivaretas. Det stilles spørsmål ved lokalisering av industrivirksomhet innenfor og i nærhet til eksisterende boligbebyggelse. Hustufter etter husmannsplassen Ødeskaug er kul- turminner av lokal verdi og skal ivaretas.

Skagerak nett, 15.10.2014
Det må settes opp nye nettstasjoner inne på området. Løsninger må avklares i samråd Ska- gerak Nett AS og må beskrives i planforslaget.

Rådmannens vurdering

Planprogrammet
Detaljregulering av Løkkatoppen bolig og Løkka industri er etter siste rullering i tråd med kom- muneplanen. Etter rådmannens oppfatning vil forslag til planprogram på en god måte ivareta

behov for utredning, prosess og framdrift i detaljreguleringen. Rådmannen anbefaler at planpro- grammet godkjennes.

Generelt om planforslaget
Planforslaget har i tilstrekkelig stor grad ivaretatt de utfordringer og merknader som er av- dekket så langt i planprosessen. Det er riktignok flere forhold som ikke er utfyllende beskre- vet eller kun er ivaretatt gjennom kommunes vilkår. Planmaterialet må derfor bearbeides vesentlig før sluttbehandling.

Det har blitt vurdert å stille krav om utredning av en ny og samordnet adkomstløsning fra Sandebuktveien (FV319). Utviklingen av søndre deler av Skafjellåsen og Lersbryggen kunne på den måten blitt sett i sammenheng, for eksempel i en felles rundkjøring. Dette kravet fremmes ikke da det er vurdert som et mulig hinder for gjennomføring av prosjektet.

Sande kommune aksepterer forslagsstillers argumentasjon for nedbygging av dyrkbar mark da denne ikke er rasjonell i driften av et moderne landbruk. Vi anbefaler likevel forslagsstil- ler å vurdere denne delen av forslaget på nytt. Etter vårt syn er det ikke samsvar mellom ned- bygging av disse arealene og den bakgrunnen som er angitt for prosjektet om bærekraft og lavt økologisk fotavtrykk. Ved en alternativ utnyttelse vil det være mulig å forvalte disse potensielle landbruksressursene på en langt bedre måte i tråd med mål og visjoner.

Spesielle verneverdier som forutsetter at det tas spesielle hensyn bør i utgangspunktet reguleres som hensynssoner i kombinasjon med grønnstruktur eller LNF-formål. Byggeformål bør ikke benyttes dersom er i strid med det aktuelle hensynet. Der det gjelder bestemmelser om grad av utnytting er dette en forutsetning. Det skal henvises til den faglige begrunnelsen for verneverdie- ne (hensynssonene) med gjeldende bestemmelser i planbeskrivelsen.

Samtlige dokumenter på gjennomgås slik at det er entydig korrespondanse mellom de tegnfor- klaringer og begrep som er brukt i ulike dokumenter.

Vilkår om tiltak mot FV319
Som følge av vilkår om avklaring av tiltak mot FV319 må rekkefølgebestemmelse §2.4 justeres. Plan eller detaljprosjektering skal fortrinnsvis foreligge som del av denne avklaringen. Det må derimot innarbeides en (generell) rekkefølgebestemmelse om at nødvendige veianlegg skal være godkjent før brukstillatelse.

Vilkår om gang- og sykkelvei sørover
Adkomstveien vestover og sør til Sandebuktveien vil medføre en relativt lang omvei for gående og syklende til Løkkatoppen fra Selvik skole og rekreasjonsarealer langs kysten. Løsningen ivaretar ikke hensyn til barn og unge, folkehelse med mer. Det er mottatt merknad om behov for å redusere avstanden til kollektivtilbudet. Det stilles derfor som vilkår at det etableres et mer hensiktsmessig alternativ. Traséen skal, dersom det ikke finnes bedre og mer hensiktsmessige alternativer, følge sti som er vist på illustrasjonsskissen ned til eksisterende vei vest for driftsbygningen til gården Selvik øvre. Traséen skal legges slik at den får minst mulig negative konsekvenser, for eksempel i form av nedbygging av dyrkbare arealer, naturverdier eller lignende. Det henvises spesielt til forekomst av verneverdig Eik. Tilstrekkelige arealer skal innlemmes i planavgrensingen.

Vilkår om kryssing av Pettersbekken og Ødegårdsbekken

Før sluttbehandling skal valg av teknisk løsning for krysning av Pettersbekken og Ødegårdsbekken avklares. Ved valg av løsning skal det legges avgjørende vekt på ivaretakelse av naturmangfoldet og dyrelivets frie ferdsel gjennom ravinen og forbi anlegget. Det stilles krav om en uavhengig fagrapport som beskriver samtlige tiltak i det verdifulle vassdraget. Det må vurderes hvorvidt og på hvilken måte ulike tekniske alternativer for krysning av Pettersbekken vil ivareta naturmangfoldet på en forsvarlig måte. Biolog (eller annen fagkonsulent) som vurderer naturverdiene må samarbeide med prosjekterende ingeniør for utforming og valg av teknisk løsning. To av merknadene til saken angir en broløsning som det mest aktuelle alternativet.

Det anses som positivt at tiltaket vil bidra til rensing av deler av de forurensede massene i området. Vi anbefaler riktignok at denne opprensingen utvides til å gjelde større deler av Pettersbekken slik at denne fremstår som et renere og bedre avgrenset naturområde mot den tilgrensende industri- jordbruks-, og boligvirksomheten.

Industri og råstoffutvinning
Etablering av massedeponi og knuseverk forutsetter at virksomheten driftes på en måte som ivaretar eksistende og nye boligformål på en tilfredsstillende måte, uten unødvendig sjenan- se. Hvordan dette kan sikres skal beskrives nærmere i planmaterialet og bør om mulig avkla- res ved særskilte bestemmelser som fastsetter rimelige begrensninger for virksomheten. Det samme gjelder for utvidelsen av industriformålet. Her er det spesielt avgjørende at man unngår økt trafikk.

Vilkår om grunnstabilitet og skredfare
Nye tiltak skal ikke oppføres i områder som er skredutsatt eller på annen måte består av usta- bil grunn. I ROS-analysen er ulike former for skred og lignende omtalt som ikke aktuelt. Merknaden fra NVE viser at denne vurderingen er feil. Videre er store arealer som foreslås til byggeområder ikke beskrevet i den foreliggende grunnundersøkelsen. Vi kan derfor ikke se at konklusjonene i planbeskrivelsen er dokumentert. ROS-analysen må revideres i tråd med merknaden. Den geotekniske rapporten/grunnundersøkelsen eller lignende dokumentasjon skal utvides til å omhandle samtlige byggeområder innenfor planområdet. Vi forutsetter at det er mulig å konkludere med at det er stabil grunn og ikke er fare for skred eller utglidning.
Begrepet ”kartlegges” skal endres til ”detaljprosjekteres” eller lignende i bestemmelse § 3.5.

Vilkår om høydebestemmelser
Snitt og illustrasjoner til førstegangs behandling antyder at forholdene er håndtert på en god må- te. Det har dessverre ikke vært tilstrekkelig tid til en grundig gjennomgang av høyder og tilpas- ning m.v. før førstegangs behandling. Rådmannen anser dette som akseptabelt all den tid pro- sjektet ikke har direkte påvirkning på eksisterende bebyggelse. Det forutsettes derfor at disse forholdene skal ivaretas grundig før sluttbehandlingen.

Det stilles spesielt spørsmål om høydebestemmelsene for Blokk 3 gir muligheter som går utover solforholdene på det tilgrensende friområdet i sør. Vi ønsker at høydene spesifiseres i bestem- melsene og ikke på plankartet. Dersom det ikke kan eller bør fastsettes begrensninger for antall etasjer skal dette omtales i planbeskrivelsen. Bakgrunnen for å tilrettelegge for en takvinkel på 10 grader skal beskrives. Dersom dette ikke har en hensiktsmessig forklaring bør bestemmelsene fjernes.

VA-plan

Overordnet VA-plan samt planbeskrivelsen knyttet til disse forholdene skal avklares i samråd med kommunens VA-avdeling. Til bestemmelse § 3.6 om overvann ønsker vi en spesifisering av hva dette innebærer og hvordan det ivaretar kommuneplanens overordnede bestemmelse slik at detaljbestemmelsen kan forvaltes på en god måte i den videre saksbehandlingen.

Konklusjon

I medhold av plan- og bygningslovens §§ 4-1 og 12-9 fastsetter formannskapet herved planprogrammet for detaljregulering av Løkkatoppen bolig og Løkka industri. Med hjemmel i plan- og bygningslovens §12-11 legger Sande kommune forslag til detaljregulering for Løkkatoppen bolig og Løkka industri ut til offentlig ettersyn.

Følgende vilkår skal avklares før sluttbehandling av forslaget:

  • -  Areal som avsettes til byggeområder skal ikke være utsatt for skred eller på annen

    måte bestå av ustabil grunn.

  • -  Planen skal legge til rette for etablering av gang- og sykkelvei direkte fra boligfeltet

    og sørover mot Selvik skole og rekreasjonsarealer langs kysten.

  • -  Trafikksikkerhet og kapasitet i krysset mot Sandebuktveien skal avklares i samråd

    med Statens Vegvesen. Dette gjelder også muligheten for en midlertidig løsning som

    tilrettelegger for bruk av et mindre antall boenheter.

  • -  Naturmangfold og hydrologiske forhold skal ivaretas ved krysning av Pettersbekken

    og Ødegårdsbekken.

  • -  Høydebestemmelsene skal bearbeides og utdypes for å sikre helhetlig byggeskikk,

    god terrengtilpasning og gode solforhold på uteoppholdsarealene.

    Planmaterialet skal bearbeides i tråd med Rådmannens vurderinger samt vesentlige innspill til høringen. For utdyping av vilkår, se Rådmannens vurderinger.

    Sande, dato Olav Grande Rådmann 

  •  
  •  

  •  

 

Generalforsamling 2015

Da er generalforsamling avholdt. Første gang på Seilet som fungerte helt greit. Pizza i pausen som smakte godt. Ny sekretær ble Grete Bilden etter Henning som flytter i disse dager. Ny varamedlem ble Torgeir Skogsrud. Ellers er styremedlemmer som før. Protokoll kommer senere og vil ligge under styret (intern info). Orientering om dugnader blir lagt ut så fort datoer er klare.

Orientering montering av fiber/tv i leiligheter.

Det vil komme montør for montering av fiber/tv følgende dager mellom 08:30 og 16:00.

Førstkommende mandag rekke 4 og 5. Tirsdag rekke 1 og 2. Onsdag rekke 3. Dersom det ikke passer, send SMS til Lars Dybdal mellom 09 - 16 på tlf 95228946 for å avtale dag og tidspunkt. Det henstilles til at flest mulig er tilgjengelig en av disse tre dagene til uka, slik at vi er klare til 01.04.15 da vi mister signalene fra Canal Digital. 

Generalforsamling 2015

Da er innkalling kommet i postkasser og alle må sette av 18.03 onsdag kveld til årsmøte. Nytt i år er bruk av Seilet Sportsbar til lokale. Dette synes vi er en god ide med kort vei og passe størrelse.

Det er også mulighet for å være igjen etter møtet bare for å få sakt alt du skulle si men glemte på møtet

Registering Viken Fiber Altibox

Da har alle fått brev fra Viken Fiber angående registering. De fleste har PC hjemme men hvis ikke eller den er ute av drift kan du spørre familie eller nabo om hjelp. Registeringen er for å innhente opplysninger om tilleggtjenester f.eks raskere nett enn standard eller om du trenger fasttelefon, ekstra kanaler osv.

Styret håper det blir en grei overgang som alle blir fornøyd med. Vi betaler ikke noe mere enn før men får mer kapasitet og flere muligheter fremover.  Ring kundservice 02414 hvis det blir problemer. Lykke til :)

Fiber på vei.

Arbeid med legge fiber til alle i Bjørnstadfeltet Borettslag er i gang. Alle kabler graves ned. Vi har tidligere hatt kabler i luftlinje mellom rekkene og opp til parabolmasten i Skafjellåsen. Grøfter graves for hånd. Blir mindre spor enn med gravemaskin. 

En ny epoke med tvløsning tar til. Fra 1960 tallet en gang var det en TV- mast ovenfor rekke 3 med Nrk og SVT 1 og 2 med vanlige tvantenner. Det var aldri bra signaler på de svenske kanaler og var ikke mulig og se på. Rundt 1990 ble det investert i eget parabolanlegg (2 paraboler) som var festet på vestveggen på rekke 3. Var ett skap med dekodere for ett titalls kanaler. Dette var en ustabil løsning og dekodere måtte stadig justeres. Det var helt greit å koble seg på kabeltv, internett fra Skafjellåsen etter noen år. I 2012 fikk vi tilbud om tv, internettløsning via fiber fra EB-Nett (nå Viken Fiber). Da var pris for høy i forhold til en grei løsning fra Canal Digital. Pristilbud i dag er billigere enn da og faktisk noen kroner billligere enn den pris vi betaler i dag. Når vi får tv, internett gjennom fiber blr det den 4 løsningen i borettslaget. Blir det den siste?

Ingen TV?

Feil på tvsignaler.. Canal Digital jobber med saken. Hold ut. Vær tapper. Dette går nok bra!

Viken Fiber

 

Pakke– TVP-Pakke Stor med Int:                                                                                                                                                                                           kr 359,- per mnd. per boenhet ( inn i felleskostnader som før )

TV-Pakke Stor (60 kanaler). TV-portal med alle Altibox sine muligheter
HDPVR-dekoder
Internett 5/5 mbit/s  ( Holder til vanlig nettbruk hvis ikke mange er logget på samme ruter samtidig)

Informasjon:

Alle pakkene leveres med minimum 6 års avtaletid
Priser er inkl. mva.
Prisen bindes under avtaleperioden. Viken Fiber forbeholder seg rettet til å justere pris dersom offentlige myndigheter eller innholdsleverandører endrer sine priser.
Ingen skjulte kostnader på pakken. Ingen kortavgifter, nettleier osv.
På grunn av kontrakt med Canal Digital til mars 2015 blir ny avtale med Viken Fiber fra denne dato.

Individuelle tilvalg:

Hver enkelt beboer kan gjøre individuelle tilvalg. De vanligste av disse er:

Internett 50/50mbit                                                     kr 299,-

Internett 150/150mbit                                                 kr 399,-

Internett 300/300mbit                                                 kr 499,- 
Ekstra dekoder                                                               kr 49,-

Fasttelefon                                                                       kr 140,-

 

Oppgitt per mnd. og inkl. Mva.

Ingen bindingstid på tilleggstjenester

Vår oppkobling- og oppfølgingsprosess:

Vi tilbyr også følgende til alle som blir kunde hos oss:

-          Befaring med styret for å se på fremføringsveier ute/inne.

-          Brev til beboere med informasjon om bytte

-          Beboermøte cirka 1 mnd. før oppkobling hvor vi går igjennom alt som kommer og skjer dersom dette er ønskelig.

-          Egen nettside for hvert enkelt boligselskap hvor beboere kan registrere seg, lese om avtalen og bestille tilleggstjenester.

-          Vi ringer alle som ikke deltar på møtet eller svarer på skjemaet på nettsiden

-          Montør booker møte med kunde direkte for installasjon

-          Montør påser at alt fungerer og gir innføring til kunden ved installasjon

-          Kundeservice åpent hver dag, hele døgnet. Vi har de mest tilfredse kundene i Norge sier Norsk Kundebarometer.

Høstdugnad.

Datoer er 20 og 21 sept. og 27 og 28 sept. Lørdager fra 10:00 - 16:00 og søndager fra 12:00 - 16:00.

Det blir pølse event. vafler hvis været er greit på lørdager.

Valgfritt hvem helg du stiller opp. Pass på at du blir notert på oppmøtelisten.

Gjøremål:

1.   Klippe hekker ved rekke 1 og 5.

2.   Rette gjerde fotballbane.

3.   Trimme kanter og fjerne ugress i skråninger.

4.   Subbus i hull på grusvei.

5.   Rense dreneringskummer.

6.   Vaske søppeldunker.

7.   Rep av sandkasse.

8.   Rydde bak og mellom garasjerekke 1 og 2.

9.   Pakke bort utemøbler (søndag 28/9)

10.  Plukk av søppel rundt omkring.

11. Montere siste røykvarsler og br.sl.app.

12.  Div maling hvis tørt vær. (f.eks lekeapperat lekeplass og postkasselokk)

13.  Rydding i redskapsgarasjen.

 

 

 

 

Canal Digital eller Vikenfiber?

Borettslaget har fått tilbud fra Vikenfiber om internett og tv gjennom fiber. Alt i boks heter løsningen. Vi har også fått nytt tilbud fra Canal Digital på den løsningen vi har i dag. Begge løsninger leveres med ny tvboks og fjernkontroll. Begge tilbud er billigere enn det vi har i dag med samme pakke så det vil ikke påvirke felleskostnader hvis vi velger internett 5/5 fra Viken eller 5/1 fra CD. som fast linje til alle.

I dag har vi denne fordelingen på hastighet internett: 

Bredbånd 5 Mbits ( ligger i «husleien»): 12 stk

Bredbånd 25 Mbits: 4 stk

Bredbånd 50 Mbits: 8 stk

Bredbånd 100 Mbits: 2 stk

Styret bestemmer seg på møte i morgen. 

 

Feiern kommer!

Hvis du ikke er hjemme må du ringe 32 20 89 40 mellom 08:00 og 14:00 eller e-post feierseksjonen@drbv.no senest dagen før feiingen. Hvis ikke du er hjemme og du ikke ringer (e-post) blir det ikke feid og du vil bli fakturert fremmøte. 

Lukk ovnsdører. ventiler og spjeld samt påse at utettheter tettes for å unngå sotskader under feiing. Det er feiers ansvar og feie røykrør tilknyttet ildsteder og uttak av sot i skorsteineens bunn, men eier kan utføre dette selv etter avtale med feier. 

Les nøye orientering som kommer i postkassen og avtal med nabo hvis du ikke kan være hjemme. Ring uansett hvis du ikke er hjemme. 

Sven Erik 60år

Jubeleum 2014

Borettslaget har feiret 50årsjubeleum som ble meget vellykket med stor deltagelse både blant de minste og største. Det var leker for barna fra kl. 16:00 og så gikk det slag i slag. Fest for de største ut i de små timer ble det også. 

Etter grilling var det jubeleumskake.

Brunsnegler i hagen?

Nemaslug har blitt brukt med suksess i andre boligfelt og er vel det eneste middelet som fjerner brunsnegler effektivt selv om vi aldri vil klare å utrydde dem helt. Er dette noe styret burde organisere f.eks i august/september når hver av dem legger sine 3-400 egg?

http://nemaslug.no/hvordan-bruke-nemaslug/

http://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/hage-og-uterom/dyr/slik-tar-du-knekken-pa-sneglene/

Brannslukking

Noe å tenke på!  

- Når det er på tide å skifte ut pulverapparatet anbefaler vi at du bytter til skum, det er godt nok til husbruk. Folk flest skal slukke små branntilløp, ikke storbrann, sier Mathisen.

http://www.dinside.no/928965/ikke-snu-branslukningsapparatet-inne

Loppemarked i BBL

Vår alltid positive Ida flytter til Sandefjord og har hatt opprydding hjemme. Annonsert loppemarked med salg av vafler, saft, sko, klær, kremer og div. med god omsetning. Godt oppmøte av kjøpelystne bidro til penger i kassa. Erik Andre stekte vafler som ble en slager.. Vi vil savne Idas gode smil men regner med du stikker innom?

 

Salting av grusvei.

Leder og nestleder i sving med salting av grusvei. Støv fra grusveien er en plage når det er tørt vær. Nå ser vi frem til knasende god grillmat uten sand på 17 mai. 

Gratulerer med morgendagen!

Røykvarsler og brannslukkningsapperat.

Etter anbefaling fra brannvesenet etter siste branntilsyn har styret kjøpt inn og montert 1stk røykvarsler (seriekoblet på hver rekke) og 1 stk brannslukker, skum. Brannslukker og røykvarsler skal følge boligen ved salg.  Styret anbefaler hver enkelt å ha egne røykvarslere i tillegg.

Røykvarsler (Nordic NB580-868) har 9V litiumbatteri som har en forventet levetid på 4 år på denne type røykvarsler. Borettslaget vil bytte samlige batteri når det er nødvendig. 

Når det røde LED-lyset blinker en gang hvert 30. sekund, indikerer dette at røykvarsleren er i normal drift.

Når røykvarsleren er i lavt batterinivåmodus, vil det høres en kort pipealarmlyd. De andre seriekoblede røykvarslerne vil da gi fra seg 2 korte pipealarmlyder og røde LED-lys vil blinke hver 4. time.

Hvis røykvarsleren gir alarm må alle reagere  kjapt og lokalisere årsak i egen leilighet eller hos andre på samme rekke. Ta med brannslukker ut for å kunne bidra til slukking hos andre. Vær obs på hvem som kan trenge hjelp til f.eks å bruke brannstigen.

Mer detaljert brukerveiledning kommer under "Nyttig" etterhvert.

Hilsen Styret, avd HMS.

Nye husordensregler fra 02.04.2014

 

Husordensregler

 

For å skape størst mulig trivsel i vårt borettslag er alle tjent med at vi tar hensyn til

hverandre, og at vi samarbeider og deltar i fellestiltakene.

Vi har både rettigheter og plikter. Vi har rett til å leve et privatliv som vi ønsker, samtidig

som vi har plikt til å respektere andres.

Vi må alle vise interesse for å gjøre vårt indre bomiljø så trygt og trivelig som mulig.

Derfor bør all unødig kjøring og parkering unngås.

Beboerne skal derfor parkere på sine respektive parkeringsplasser/garasjer.

Andre parkeringsplasser er beregnet for besøkende.

2) Barn og ungdom har rett til å leke på borettslagets område, men ta hensyn til blomster

og busker, og til andre som benytter området.

3) Husdyrhold er tillatt under følgende forutsetninger.:

Anskaffelse av husdyr meldes styret for registrering.

Dyrehold ikke skal være til sjenanse for andre.

Dyreeieren skal omgående plukke opp avføring fra borettslagets eiendom.

Avføring er organisk avfall som skal kastes i den «brune beholderen» sammen med matavfallet.

-Brukt sand kastes i spesialposer som lukkes for lukt.

Lufting av hunder foretas utenfor borettslagets eiendom.

4) Lyd fra musikkanlegg, selskapelighet o.a. kan være en plage for naboene, særlig kvelds

og nattestid.

Man må iaktta vanlig hensynsfullhet og ellers innrette seg i forståelse med naboer.En god

regel er å gi naboene beskjed før evt. selskapet som kan skape forstyrrelser, avholdes.

Banking og boring må unngås mellom kl. 21:00 og 07:00 gjelder hverdager.

Søn- og bevegelige helligdager skal det ikke være aktiviteter som forstyrrer naboene.

Det vil si boring, snekring, plenklipping.

Plenklipping på fellesareal kan gjøres på søndag etter kl. 13:00 dersom det ikke har vært

muligheter på hverdager p.g.a. værforbehold.

5) Festing av antenner, markiser, skilt o.l. Til yttervegg/tak må ikke finne sted uten skriftlig

tillatelse fra styret.

6) Snørydding foretas av hver enkelt borettshaver i den utstrekning det er nødvendig

innenfor det areal som naturlig hører til den leilighet vedkommende bor i.

7) Fremleiere må godkjennes av styret. Borettshaver har ansvar overfor laget for skader og

ulemper som laget eller andre måtte få av hans fremleier.

8) Hensetting over lengre tid av kjøretøyer, båter etc. Som ikke er i forsvarlig stand skal

ikke forekomme på borettslagets område. Borttauing på eiers regning etter 14 dagers

skriftlig varsel. Eventuelle unntak til regelen må godkjennes av styret.

Melding fra styret eller Nedre Buskerud Boligbyggelag til borettshaver ved rundskriv eller

oppslag eller på annen måte, skal gjelde på samme vis som husordensreglenes

bestemmelser.

Vedtak gen.fors. 2. april 2014

Disse står også under "Nyttig"

Dugnad vår 2014.

Dugnadshelg blir 26 - 27 april. Lørdag fra 10:00 til 16:00. Avsluttes med pølser og brus ved postkasser hvis været er greit. Søndag fra kl 12:00 til 16:00. 

Gjøremål.

1.   Rydding av skråning mot bekk.

2.   Fjerning av sviller langs rekke 2 og 3.

3.   Plukk av søppel og rydding generelt.

4.   Oppretting av utelys og strømuttak.

5.   Maling av rest på post og renovasjonshus.

6.   Vask av utvendig kledning rekke 4 og 5.

7.   Renovering lekeplass.

8.   Montere hyller for plastekker i renovasjonshus.

9.   Montere nye brannslukkere og røykvarslere.

10. Grøfte ved oversiden av fotballbanen og langs vei.

11.  Generelt vedlikehold av hekker og plener.

 

Listen blir oppdatert frem til dugnad.

Alle møter ved postkasser og skriver seg på dugnadsliste og velger oppgaver.

Hva er på gang?

  Det er en del saker som er gjenganger på styremøter. Oppgradering av lekeplass er påkrevd. Støtsand er foreslått fjernet og erstattet med ferdigplen. Det legges støtmatter der det kreves f.eks under husker. Stokker i forkant av plassen fjernes så mesteparten kan klippes med stor gressklipper. Det er behov for flere leker. Forslag og ideer sendes styret. Kan lekamur pyntes med klatreplanter? Burde det vært en benk å sitte på?

  Vei foran garasjerekke 3 og 4 må senkes. Denne jobben må vi få en detaljert plan over slik att vi kan få pris fra gravefirmaer. Det følger også med en del drenering som er viktig for å lede vann bort fra hus. Borettslaget har okonomi til dette nå hvis ikke uforutsette ting dukker opp.

  Maling av rekke 4 og 5 bør gjøres i år. Det kreves en del planlegging og innkjøp. Vi håper denne jobben kan utføres på dugnad av beboerne. Vegger må først vaskes med kraftvask. Noen plasser må det skrapes og børstes. Vinduer og dører er viktig og må ikke overses. 

  Drenering foran hager er ett ønske på rekke 2, 4 og 5. Sviller fjernes foran rekke 2 og det legges plen inntil gjerder etter att det er lagt drenering. Grøft over vei lekeplass må utbedres da vann trenger under vei og lager bløte områder på plen. Mye av dette arbeide må settes bort men noe kan vi beboere bidra med.

Sande Friluftsråd.

Bjørnstadfeltet Borettslag sin representant i Sande Friluftsråd er Per Marius Haslestad.
 
 

 

Hurra for Per 50 år i dag!

Per Fossheim fyller 50 år i dag.

Blømsterkurv fra alle i BBL.

Påminning fra styret.

Nå er det mye snø på verandaer. Husk å sikre fri vei til brannstiger. Måk gjerne veranda fri for snø så har du både fri vei og spart jobb hvis snøen blir våt og tung siden. Da må det kanskje måkes for å redusere vekt.

Hermansen brøyter gangveier først så vi kan flytte bilene dit mens han tar resten.  Vær klar og flytt biler så blir brøytingen gjort bedre.

Det må måkes for hand rundt postkasser og renovasjonshus. Dette bør gå på rundgang blandt de yngre og friske av oss. Hvis alle tar ett par måkinger hver er  dette ikke mye jobb.

Hærverk

Postkassen til posten sprengt natt til søndag. Ca kl. 02:00 har flere hørt ett kraftig smell.  Smellet hørtes også opp på Løkkatoppen.

Hvis noen har sett eller hørt noe i aktuell tidsrom ta kontakt med styre eller politi. 

Borettslagets bilhenger

Henger er reparert og kan lånes ut til beboere. Tiltenkt for kjøring av avfall til Lersbryggen etter f.eks oppussing ol. Tilhengeren er uten brems og maks tillatt hastighet er 60 kmt. Lånes kun ut til kjøring innen kommunen og til nytte for Borettslagets andelseiere. Ta kontakt med Leder eller styremedlem.

Tilsyn med fyringsanlegg.

 

Til beboere i Bjørnstadfeltet Brl.

Sande 8. september 2013

 

 

VEDR. ÅRETS TILSYN MED FYRINGSANLEGG

Det var tydeligvis ikke alle som fikk med seg innholdet i varselet som ble delt ut til alle husstandene.

 

På baksiden av arket var det prisliste for arbeidet, samt pris for «stengt dør» eller ikke å ha meldt ønske om nytt tidspunkt.

 

5 leiligheter fikk 2. gangs varsel grunnet manglende tilbakemelding til feiervesenet.

Dette har noen økonomiske konsekvenser, siden vi blir belastet for dette på fakturaen.

Ekstrakostnad for borettslaget: 475.- x 5 = kr. 2.375.-.

Av 26 enheter utgjør dette 34% som ikke gav beskjed om forfall eller ønsket annen dato for tilsyn.

10 beboere fikk avvik.

Dette ble delt ut fredag 7. september, og det er frist på 30 dager for skriftlig tilbakemelding om fremdrift for retting av avvikene.

 

Minner om at det er den enkelte beboer som er ansvarlig for at dette gjennomføres, men borettslaget sender gjerne dette samlet fra hver enkelt dersom det legges i borettslagets postkasse eller på annen måte til leder som skanner disse for elektronisk sending på mail.

 

De som ønsker at borettslaget sender tilbakemeldingen, bes levere dette senest fredag 30. september på mail til sveneja@online.no, eller i borettslagets postkasse.

 

Borettslaget ber om at avvikene rettes før fyringssesongen setter i gang, slik at vi kan sove trygt om natta og vite at vi blir varslet i god tid før tragedien rammer oss.

 

Vi hadde pipebrann i rekke 2 i vinter grunnet feil bruk av ildsted, men denne gangen slukket det heldigvis av seg selv. - Det skjer ikke hver gang.

 

For styret

Sven Erik Jacobsen

Bjørnstadfeltet Brl.

Div. vedlikehold og planer.

Renovasjonshus har blitt utbedret noe på dugnad og noe av snekker. Nedløp til takrenner gjenstår. Blir tatt på dugnad. Snekker har også forbedret lufting på tak på rekke 4 og 5 etter problemer ved vintre med mye snø. Takpapp som forhindret lufting er skjært opp. Nå vil varmluft komme ut over møne og vi håper ett langvarig problem er løst. 

Det jobbes med å få pris på senking av vei foran garasjerekke 3 og 4. Det må også dreneres for å unngå vann i garasjer. Dette er noe som må gjøres før vi får asfaltert og garasjer kan brukes fullt ut.

Dugnad blir 21 og 22 sept.

Kom gjerne med forslag på ting som bør gjøres.

Dugnadsliste:

1) Fjerne ugress og trimme planter i skråninger. (Dette kan også jobbes med utenom dugnad)

2) Plukke søppel.

3) Gjøre ferdig vindskier postkassestativ.

4) Montere nedløp på renovasjonshus.

5) Fjerne trær som henger over parkeringsplass.

6) Rette opp skjeve utelys og motorvarmeruttak.

7) Reparere borettslagets bilhenger.

Nye regler?

Noen gode forslag å tenke på?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10111826

Fotballmål

Borettslaget kjøpte inn nye fotballmål til fotballbanen etter ønske fra våre fotballsparkene ungdommer. Vi søkte kommunen  gjennom "tillskudd til nærmiljøanlegg" om dekning for halve beløpet. Dette ble godkjent og vi får tilbake 12.500.-  Kjempebra :)

Borettslagets bilhenger.

Som kjent har vi en bilhenger til utlån for bebere. Den er nå i dårlig forfatning med sprekk i bærevanger og kan ikke brukes til tung last. Den vil derfor bli utlånt kun til kjøring til Lesrbrygga gjenvinning og med lettere last. Vi håper å få reparert skadene etterhvert. Hengern har tillatt nyttelast på 615kg men må ha blitt overbelastet  etter skadene å dømme.

Feier`n kommer

Alle som har fått info i postkasen må lese nøye gjennom slik att det blir feid i alle piper. Husk å stenge spjeld og alle åpninger så ikke sot lekker ut. Hvis du ikke er hjemme må du ringe eller på annen måte å si fra ellers blir det ikke feid. Stige må være låst opp og lett tilgjengelig.

Dugnad vår 2013

Da er vi igang med årets dugnader. Hver leilighet får tilbakebetalt dugnadspenger ved oppmøte en helg på vår og en helg på høst. Det blir satt opp 2 helger på vår og 2 helger høst så fremt det passer med vær og passende gjøremål. Det blir enkel servering på lørdager så fremt det er oppholdsvær.

Møt opp og gjør ditt for ett trivelig og ryddig bomiljø.

1) Raking fellesområder.   2) Plukke søppel.   3) Klippe hekk rekke 1.  4) Utbedre postkassestativ.  5) Gjøre ferdig hems i fellesgarasje. 6) Reparere gjerde på fotballplass.   7) Montere snefangere og takrenner på renovasjonshus.   8) Smøre hengsler på huskestativ.   9) Raking av lekeplass og fjerne ugress.   10)  Sjekke dreneringskummer ved rekke 3 og 4.

Mvh Styret BBL

 

 

Åpningstider ved gjennvinningstasjonen på Lersbrygga.

Mandager : 14 - 20

Tirsdager :  14 - 20

Lørdager :  09 - 16

Stengt alle helligdager, pinseaften samt lørdager i juli.

For mer informasjon: www-rfd.no

Parkering i Bjørnstadfeltet

Det har i den senere tid vært observert at en del beboere parkerer bilene sine tett ved sine respektive leiligheter. Dette kan vi av sikkerhetsmessige årsaker ikke akseptere. Ved bruk av mye elektronikk på moderne biler er disse i seg selv en kilde til selvantennelse og kan i verste fall føre til at en brann sprer seg til boligene. Det skal også være fritt frem slik at ambulanser og brannutrykkningskjøretøy kan komme fram i en nødsituasjon. Vi ber derfor at alle beboere heretter bruker sine respektive parkeringsplasser som er tilknyttet boligen.

 

Mvh. Per Fossheim

Styremedlem / HMS ansvarlig-

Dugnad 2013

Forslag til ting som bør gjøres på dugnad i 2013. 

1)   Utbedre postkassesttiv.

2)   Trimming og luking i skråninger.

3)   Raking og kontroll lekeplass.

4)   Gjøre ferdig gulv, hems garasje til BBL.

5)   Rette opp skjeve motorvarmeruttak og utelys.

6)   Utbedring av renovasjonshus.

7)   Reparere gjerde fotballplass.

8)   

Kom med flere forslag: 

Fremad

En oppfordring fra Selvik Vel-Fremad til beboere i Bjørnstadfeltet Borettslag.

Vi selger for tiden andelsbrev for lokalet Fremad som er under oppussing.De er pålydende kr. 500.- og leveres innrammet.

Ta kontakt med Siw I. Rystad, Sollivn. 9, 3070 Sande.  E-post: siw_rystad@hotmail.com

Se mer info om Fremad under "Nærmiljø" eller www.selvik-vel.com

Dugnad oktober 2012.

Setter opp ett forslag til ting som bør gjøre i høst. Helg er ikke bestemt ennå.

Har du flere forslag? Send på e-post til styret BBL eller skriv en kommentar.

 

1) Fjerne ugress og trimme planter i skråninger.

2) Rydding av uteområde.

3) Rydding i redskapsgarasje.

4) Bytte toppbord på postkassestativ.

5) Div rep på renovasjonshus. Male hvis mulig.

6) Fjerne ødelagte bom på grusvei og ved rekke 1.

7) Rense dreneringsgrøft rundt fotballplass og reparere gjerde mot nord,

8) Trimme hekk rekke 1.

9) Rake lekeplass og fjerne ugress.

10)

Maling i pinsen.

Da ble det knallvær og ideelt for maling av rekke 1 og endevegger på rekke 3. Øyvind skaffet lift og vindskier og endevegger ble malt på rekke 1 på lørdag. Rekke 3 fikk malt sine endevegger på mandag. Det er blitt malt en god del ellers på rekke 1. Er mange kriker og kroker og levegger, rekkverk osv. så det det tar sin tid. Dugnadsinnsatsen har vært stor og det er bra.

 

Åpningstider for gjenvinningsstasjonen på Lersbryggen.

Vår gjenvinningsstasjon for Sande kommune ligger på Lersbryggen. Det er gratis å levere husholdningsavfall på vår gjenvinningsstasjon i Sande.

Adresse
Lersbryggen
3070 Sande

Innbyggere i Drammensregionen kan benytte av alle våre gjenvinningsstasjoner!



Åpningstider 1. april - 31. oktober:

Mandag 14.00 - 20.00
Tirsdag 14.00 - 20.00
Onsdag Stengt
Torsdag Stengt
Fredag Stengt
Lørdag 09.00 - 16.00
Søndag Stengt

Gjenvinningsstasjonen holder stengt påskeaften, pinseaften, julaften, nyttårsaften, alle helligdager, alle lørdager i juli.
 

 

Ny dekoder

God nyhet til de av oss som ser på TV i ny og ne.

Ny dekoder fra Canal Digital kommer til alle i mars/april. Den kommer til hver enkelt beboer med retureske til den gamle, De som ønsker å beholde den gamle til f.eks TV nr. 2 må betale kr. 695.-  Denne dekoder har fått god kritikk og er bl.annet mere stillegående enn den gamle. Dekoder er CD sin eiendom i henhold til komplettavtale og skal følge leilighet ved salg.

Se kritikk på dinside.no og http://www.hardware.no/artikler/canal-digital-adb-hd-pvr-5720-cdx/102486

Dugnad 2012

Ting som bør gjøres på dugnad i 2012.
Kom med flere forslag.

1) Reparere gjerde på fotballplass.
2) Trimme hekk ved rekke 1.
3) Sette opp levegg ved uteplass rekke 4 og 5.
4) Pusse og olje/lakke utemøbler.
5) Merke parkeringsplasser.
6) Vedlikehold renovasjonshus. Takrenner. Rette gulv.  Maling.
7) Vaske og male endevegger rekke 3 + vindskier.
8) Vaske og male hele rekke 1.
9) Trimme planter i skråninger. Fjerne ugress.                       

Aktuelle helger kan være: 21-22 april. 28-29 april. 5-6 mai.
Dette bestemmes på generalforsamlingen.

Påminnelse!

Generalforsamling avholdes på Selvik Skole SFO onsdag 11. april 2012 - kl. 18. 30

Forslag til saker som ønskes fremmet på generalforsamlingen må være levert Bjørnstadfeltet Borettslag`s styre senest 24. februar 2012.

Borettslagets styre vil behandle alle forslag og gi sin innstilling til disse.

Forslag skal være begrunnet, datert og underskrevet av forslagstiller. NB: Anonyme forslag forkastes.

Ny påminnelse om generalforsamling vil bli delt ut sammen med sakspapirer straks disse foreligger.

 

For styret i Bjørnstadfeltet Borettslag

Sven Erik Jacobsen'

Leder

Borettslaget innfører styreportalen.

Styreportalen er ett nettbasert arbeidsredskap for styremedlemmer som skal gjøre hverdagen enklere med hensyn til godkjenning av regninger, kontroll av regnskap, oversikt dokumenter, beboerliste, opplysninger om den enkelte bolig slik som BRA, felleskostnader, SSBnr osv.

Styremedlemmer får varsel på e-post angående regninger som skal godkjennes og gjør dette via en personlig kode og en PC. Det blir enklere å fortløpende ha kontroll på vedlikeholdsbudsjett osv. Dette har vært utprøvd en tid i andre borettslag og får bare positiv omtale. Dette forutsetter att de i styret som skal godkjenne regninger har tilgang til PC.

Kasserer vil fortsatt ha en håndkasse på kr. 3000,- for refusjon av utlegg  av mindre beløp mot bilag. Dette kan f.eks være porto, utlegg til dugnad ol.

 

INFO TIL BEBOERNE I BBL – JANUAR 2012

GODT NYTT ÅR!

Siden siste INFO i oktober har styret avholdt 3 møter: 28. oktober 2011, 16. desember 2011 og 23. januar 2012. De viktigste sakene styret har gått gjennom:

 BUDSJETT (forslag til driftsbudsjett for året 2012)

Styret godkjenner forslaget og husleieøkning på 4% fra 1. januar 2012.

GENERALFORSAMLING

Dato er satt til 11. april 2012, kl. 19.30. Fristen for forslag til generalforsamling er 24. februar da styret må ha rimelig tid til å behandle sakene og komme med en uttalelse.

VALG AV NY FORMANN

Svein Erik Jacobsen, Bjørnstadveien 55, er ny formann i Bjørnstadfeltet Borettslag.

SKOLEBUSS TIL BORETTSLAGET

Skolebussen er stanset inntil videre grunnet store utgifter på skadesiden. Vi har ikke tilfredsstillende snuplass, i følge UNIBUSS. Styret går i dialog med dem.

INNFØRING AV DUGNADSPENGER PÅ NYTT

Styret lager regelverk for det. Nærmere informasjon når  regelverket er på plass.

SAKER SOM ØNSKES BEHANDLET AV STYRET

Disse skal alltid leveres skriftlig, med dato og underskrift. Annet skal avvises da det lett kan lage unødig støy når ingen vil vedkjenne seg saken i ettertid.

HUSDYRHOLD

Det sendes ut et skriv fra styret til alle beboerne om husdyrhold.

DIVERSE

Ny andelseier i 87, Kjetil Kullerud, overtar leiligheten den 1. mars 2012.01.26

                                                                             Mvh STYRET I BBL

Julepapir er restavfall

 

Mesteparten av julepapiret som selges i dag er av en kvalitet som gjør at det ikke kan gjenvinnes sammen med annet papir. Årsaken er at de fleste typer gavepapir inneholder lite papirfibre, men derimot store mengder leire og fargestoff. Det er derfor ikke egnet for gjenvinning.

Men det finnes også miljøvennlig innpakning. Innpakning av gråpapir og avispapir egner seg godt til gjenvinning, og kastes i papiravfallet.

Brett sammen og komprimér
For at ikke avfallsbeholderen for restavfall skal fylles opp av luft - brett sammen julepapiret, ikke krøll det til en ball. For flere tips om juleavfallet - se nederst.

Alt annet papir skal i papirbeholderen
Vi minner om at alt annet papir skal sorteres og kastes i papirbeholderen ute. Både aviser, ukeblader og kartonger gjenvinnes til nytt papir.

10 tips om juleavfallet
Her er noen tips om juleavfallet, slik at avfallet ikke skal hope seg opp i høytiden.

 

  1. Kildesortér, spesielt tar emballasje mye plass
  2. Brett sammen esker, så tar det mindre plass i papirbeholderen
  3. Plastemballasje gir mye volum – det får du ut av huset ved å levere det på returpunktet
  4. Julepapiret brettes, ikke krølles - da tar det mindre plass
  5. Glass- og metallemballasje som det har vært mat eller drikke i kastes på returpunktet
  6. Isopor blir det store mengder av – det levere du på gjenvinningsstasjonen
  7. Husk at servietter og tørkepapir kan kastes i matavfallet
  8. Ta med deg avfall til returpunktet når du allikevel skal forbi
  9. Ikke brenn papir og kartonger – det gir lite energi
  10. Har du behov for å kaste ekstra restavfall innimellom, kjøp en ekstrasekk fra RfD

     

Tipsene kan også brukes resten av året!

Vi ønsker alle våre abonnenter en riktig god jul og et godt nytt år!

http://www.rfd.no/for-media/nyheter-rfd/julepapir-er--restavfall

 

Ny leder i Bjørnstadfeltet Borettslag

Vi gratulerer Sven Erik  som ny leder  i BBL.  Alle jeg har snakket med er svært fornøyd med valget. Du har vært leder i større borettslag i Drammen og er driftsansvarlig for veggprodukter på Protan AS. Selv om dette er ett lite borettslag er det alltid nok å finne på. En stor tomt, mye treverk og det att folk bor tett gjør att det alltid er noe på gang.

Husk å innkalle Ragnar på dugnader så han ikke får abstinens eller fritidsproblemer  i Skafjellåsen :)

Ekstraordinær generalforsamling

Husk på den ekstraordinære generalforsamlingen i møterommet  til borettslaget i garasjerekke 3 fredag den 16.12. 2011 kl. 19:00.   Gå inn i den garasjen med vanlig dør.  Det er ikke så mange sitteplasser så ta gjerne med en klappstol.

Ragnar Åsrud takker for seg som leder da han har flyttet og ønsker avløsning forståelig nok. Ragnar har sittet i styret i tidligere perioder også og har alltid gjort en ryddig jobb og bidratt med sin del i styret og på dugnader ol.

Tusen takk for ditt bidrag og lykke til med egen villa

Tv og internett

Som alle har fått med seg har det vært enn oppgradering på Canal Digital sitt anlegg og programvare på våre dekodere. Det har også påvirket vår internetttilgang som har vært ustabil i det siste. Hvis det er problemer som ikke lar seg løse med f.eks koble av strøm i minst 10 sekunder, sjekk av kabler, reset av ruter  osv. må man bare ringe kundeservice 06090 og forklare hvordan det er. Kan være modem eller ruter bør byttes til en nyere versjon?

Renovasjon

Borettslaget har kildesortering. Papir, våtorganisk og restavfall. Ellers finnes ytterligere sortering av glass, metall.plastikk  ved Coop Prix på Selvik.  På Lersbrygga er det avfallsmottak for annet / store mengder avfall, og for avfall etter f.eks. oppussing.

Det har i den siste tiden vært mye rot rundt søppelbeholdere.  Matavfall poser har ligget på utsiden  osv.  Alle kan tenke seg hvordan dette blir når dyr og kryp går løs på dette.

Det er ikke en morsom jobb for dem som tar ansvar og rydder opp i dette. Stor takk til dem.

Styret ber  foreldre om å sjekke att barna er voksne nok for oppgaven med å gå med søpla.

Hvis f.eks papiravfall er full kan det lagres i boden til etter neste tømming eller kjøres på Lersbrygga . Åpent tirsdager til 19:00.

Styret BBL.

 

Snøfangere montert og grøfter rensket.

Da ble det snøfangere på alle garasjer i år likevel. Noe billigere pris og sein vinter gjorde det mulig med endelig å få snefangere på alle garasjer. Nå kan vintern komme.

Øyvind Sando har rensket grøften langs grusvei så vannet renner dit det skal. Dette er viktig for å hindre vann å renne over vei og inn i hager og verste fall i kjellere.

Snøfangere er montert på garasjerekke 3 og 4

Tømrer Øyvind Magnussen tok oppdraget på strak arm og monterte snøfangere på garasjerekke 3 og 4 da Blikkenslager Tommy Asbjørnsen måtte si fra seg jobben p.g.a. kapasitetsproblemer. Garasjerekke 3 og 4 er ekstra problematisk på vinterstid fordi veien skrår mot garasjer. Det er ønskelig å senke veien på sikt. Det vil bli montert snøfangere på garasjerekke 1 og 2 så fort budsjettet tilater det.

Vi takker Øyvind for god service på kort varsel.

Lersbrygga gjenvinning høst/vår.

Nye tider fra 1. november til 31. mars 2012:

Åpent på tirsdager fra 14:00 til 18:00.  Alle andre dager stengt.

Styret oppfordrer alle beboere til å bli bedre på gjenvinning.

Er  papiravfalldunken full så kan du lagre i boden til det er tømt.

Send ikke små barn ut med søppel før du de skjønner systemet.  

Bruk Lærsbryggen gjenvinning som er bare 2 min. unna når du har storopprydding eller pusser opp.

På forhånd takk.

Styret i BBL.

Laila Berger er død.

Beboer over mange år og stor bidragsyter i styre og stell Laila Berger døde uventet 20 okt.

Hun var styremedlem i en 10 års periode og en selvskreven og dyktig møteleder på alle årsmøter hvor hun holdt orden og brukte sin erfaring fra sine mange år i fagforeningsarbeid.

Borettslaget kondolerer og bidrar med bårebukett. Bisettelse fra Sande kirke fredag 28. oktober kl. 13:00

INFO TIL BEBOERNE I BBL-OKTOBER 2011

 

Siden siste generalforsamling på vårparten 2011 har det nye styret avholdt 2 møter: 9.juni og 7. oktober 2011. Sakene som styret har gått gjennom:

 

VALG AV NY FORMANN

Valgkomiteen ble satt til å finne en ny kandidat i stedet for Ragnar Åsrud. Fristen løp ut 24.juni. Siden det ble ingen framgang i saken blir det nødvendig med en ekstraordinær generalforsamling i nærmeste tida.

 

NY NETTSIDE

Bjørnstadfeltet Borettslag får ny hjemmeside: www.bjørnstadfeltet.no.

 

 

BRØYTING

Vi holder oss til den gamle ordningen, dvs. Hermansen kommer til å stå for den jobben den kommende vinteren også. Øyvind Sando påtok seg ansvaret som hovedkontakt med Hermansen.

 

 

SNEFANGERE PÅ GARASJER I ÅR

Det blir montert snefangere på 2 garasjerekker i år: på garasjerekkene 3 og 4. Forhåpentligvis før første snøen setter inn.

 

 

SNEKKER FØR VINTER

Snekker gjennomfører befaring inkludert vannlekkasje i nr. 87.

 

 

DIVERSE

Styret minner på at enhver bruk av fellesareal til private formål skal avklares med styret via søknad.

 

Styret har diskutert det nye skiltet (plasseringen og høyden) som ble satt opp nesten ved innkjørselen til BBL for ikke lenge siden. Styret tar kontakt med kommunen for å undersøke saken.

 

 

Med vennlig hilsen

STYRET I BBL