Det høres ut som det ikke blir lov å selge bolig som den er. Dette kan tolkes feil da du selvsagt kan selge bolig akkurat som den er også etter 1/1-22.

Du må bare ha en tilstandsrapport fra en bygningssakkyndig. Står det om mangler i rapporten har kjøper fått opplysning som må taes hensyn til før det legges inn bud. En tilstandsrapport vil nødvendigvis koste noe og den må selger ta. Fordel er mer ryddig og trygge boligkjøp der kjøper får mer info om tilstand og selger slipper uventet søksmål.

Nå er det mindre risiko ved kjøp og salg i Borettslag der vedtekter bestemmer hvem som har vedlikeholdsplikt. Grovt sett er alt utvendig og felles rør gjennom leilighet borettslagets vedlikeholdsplikt og alt innvendig (elektrisk, vann, avløp) andelseiers vedlikeholdsplikt.

Det blir intresant å se hvordan dette vil virke i praktisk. Blir forhåpentligvis enn tryggere bolighandel for alle men noe dyrere for selger som må betale for rapport fra bygningssakkyndig. Hva vil en slik rapport koste og  vil eiendomsmegler da senke sin pris?  HK

Klikk på bilde for mere info.