Det er nødvendig med utvendig husvask på trehus. Gjerne hvert år. Dette for å øke levetiden på treverket og for å bedre utseendet. Å ta ett skippertak etter noen år går jo også men da blir det en tøff jobb og mere skrubbing. 

I vedtekter står det utvendig vedlikehold er borettslaget vedlikeholdsplikt. D.v.s. styrets ansvar att det blir gjort. Det er da lett å tenke det er bare å leie firma som tar jobben med vask og maling. Det er fullt mulig men det koster veldig mange penger. Nylig pris på vask og maling hele borettslaget er dyrt og styret har fått pris. Styret vil prøve å få dette gjort som dugnadsjobb.

Det har vært tradisjon å vaske og male selv i alle år for å holde felleskostnader nede. Nå brukes 12 årsmaling og da er det viktig å vaske hus ofte. Styrets foreslår å vaske hus i år og å ta en grundig jobb og maling på det som er hvitt. Boddører, vindskier, rekkverk, gjerder rekke 3. Vindu/dør veranda oppe hvor det ikke er plast. Da må det skrapes, pusses, grunnes (bart treverk).

Endevegger deles på de som bor nærmest. Det er lov å ha høydeskrekk og vanligvis går det greit med samarbeid mellom beboere. Noen trenger hjelp pga alder eller andre ting og det får vi løse etter hvert. Noen er født og oppvokst i blokk og aldri satt sin fot i ett malingsspann. Da er det bare å spørre nabo :)  Det er også tips under "Nyttig" Link nederst under "Vask av hus". 

Vi har husvask, trykkanner, og annet utstyr for vask og maling i fellesgarasje. Det vi ikke har kjøper vi inn. Ta kontakt med styremedlem. Det vil komme mere info etterhvert på vår facebookside og på årsmøte. Pr i dag usikkert når vi får holdt møtet.