Drenering i Bbrl har vært tema helt fra de første år og ekstra tiltak ble gjort allerede i 1964 i følge møtereferater og brev i borettslagets arkiv.

 Det har vært mange historier og diskusjoner om boforhold i Bbrl fra bygging i 1962. Spesielt ille var det de første år da det var bare leire og gjørme rundt alle hus. Bare å tenke seg når det regnet noen dager og den sparsomme drenering ikke holdt unna og vann i kjellere osv. Kun malt mur og noen løse rør langs såle med singel rundt og resten fylt opp med leire og jord. 

 Det ble gravd dreneringsgrøfter i plen ca 3 meter fra hus på hageside i 65. Dette hjalp noe men fortsatt rått og vann i enkelte kjellere ved regn over tid. Første ordentlige utbedring ble gjort i 1995 på rekke 1 og siste nå på på rekke 4 og 5. Øyvind Skahjem har gjort en solid jobb med graving/drenering i flere tiår i Bbrl. Han var nøye med utløp og også å fornye utløp fra takvann.  Han var også godkjent rørlegger og la opp nye vannrør til alle rekker etter hvert som de gamle begynte å få lekkasjer. 

 Styret håper fuktige kjellere er historie. Det er tørt vær nå men erfaringsmessig kommer det gjerne en uke eller 2 med regn på høsten. Det er da vann trenger inn i og gjennom mur.  Vi er meget fornøyd med jobben som Re-maskin har utført i år på rekke 4 og 5. Utløp er sikret og en veldig grundig jobb er gjort. De har også lakt  duk og singel under der beboere hadde platting før og de aller fleste tilbakemeldinger har bare vært positive. Styret takker beboere for samarbeid og tålmodighet i graveperioden. 

 Vi må fortsatt renske grøfter, kontrollere kummer og fortsette den gode jobb tidligere styrer har utført på vedlikehold. Vedlikehold er en kontinuerlig prosess som er viktig å tenke på. Styret vil fortsatt hente inn fagkunnskap hos dyktige, pålitelige firmaer i kommunen. Ingen i styret er fagfolk på de områder som dukker opp og viktig å lytte på råd fra fagfolk med godt omdømme. Styret vil også benytte borettslagets arkiv som nyttig redskap ved planlegging av fremtidig vedlikehold. 

To ganger har det blitt byttet vinduer i Bbrl (1985 og 2017) og begge ganger ble det gjort for dårlig jobb med vurdering av anbud og firma. Det må vi lære av. Oversikt over vedlikehold under "Om oss" og Historikk.

Bilder fra dreningsjobb under "Bilder". 

Mvh HK